U noći između petka i subote, dogodio se požar u domaćinstvu Dragoslava Veličića iz Kaone

U požaru je u potpunosti izgorela kuća i stolarska radionica. Dragan živi u Kaoni sa suprugom i dve ćerke.

U požaru je uništeno, gotovo sve ono što su ovo dvoje vrednih ljudi godinama stekli, ceo stambeni prostor, pokućstvo kao i cela stolarska radionica sa svim mašinama i sitnim alatima.

Sve što im je ostalo su nekoliko ovaca koje ova porodica uzgaja za svoje potrebe.

Tačan uzrok požara nije poznat, a četiri ekipe vatrogasac koje su stigle blagovremeno uspele su samo da spreče da se požar dodatno raširi.

Porodicu Veličić obišli su predstavnici opštine Lučani koji su sagledali sve okolnosti i razmotrili mogućnosti za pomoć. Opština će pružiti svu potrebnu pomoć u skladu sa zakonskim mogućnostima.

Izvor prihoda porodice Veličić je isključivo od Draganovog stolarskog zanata. Kako su ostali bez izvora prihoda i bez onoga što su stekli, ovoj čestitoj i vrednoj porodici je potrebna pomoć, kako bi što pre došli do krova nad glavom.

Rukovodstvo opštine Lučani poziva sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i pomognu porodici Veličić u skladu sa svojim mogućnostima.Svaka vrsta pomoći je dobrodošla od građevinskog materijala, stolarije, krovne konstrukcije, stolarske opreme, kao i novčana pomoć.

Za sve one koji žele da pomognu na bilo koji način, mogu da se jave lično Draganu Veličiću na broj telefon 064-086-46-56 ili izvrše uplatu na žiro račun 205-9011008293567-34 (namenski račun za pomoć porodici Veličić).

Lučani Info / Radio D