U opštini Lučani 22 zaražena, svi sa blagom kliničkom slikom

Štab za vanredne situacije opštine Lučani je saopštio danas, da su u opštini Lučani do sada registrovana 22 lica sa korona virusom. Tri pacijenta su trenutno smeštena na bolničko lečenje dok su ostali na kućnom lečenju. Svi su sa slabijom kliničkom slikom i bez posebnih zdravstvenih poteškoća.

Zahvaljujući pojačanoj disciplini građana, kontinuiranom i profesionalnom radu kovid ambulante lučanskog Doma zdravlja kao i stalnoj dezinfekciji koju vrši javno komunalno preduzeće, Zavod za javno zdravlje u Čačku navodi da je situacija u Lučanima za sada najbolja u odnosu na susedne naše opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih.

U opštini Lučani su na snazi mere preventive i zaštite od kovida koje podrazumevaju zabranu okupljanja građana, obavezno nošenje maski i obavezno rastojanje izmelju građana najmanje dva metra. Takođe, redovno se vrši dezinfekcija javnih površina, preduzeća i ustanova.

Štab za vanredne situacije apeluje na građanstvo da i dalje savesno poštuje propisane mere za suzbijanje pojave i širenja korona virusa na čitavoj teritoriji naše opštine i podseća da niko nije pošteđen od mogućnosti zaraze ovim virusom. Zato je potrebno da i dalje vodimo računa o sebi, a samim tim i ljudima oko sebe.

Lučani Info / Radio D