U opštini Lučani pojačan inspekcijiski nadzor

Imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije na nivou Srbije, kao i zbog učestalog okupljanja građana na raznim svetkovinama na teritoriji opštine Lučani, predsednik opštine u saradnji sa Štabom za vanredne situacije, podseća sve građane opštine da je u toku pojačana kontrola poštovanja preventivnih mera, od strane nadležnih opštinskih inspekcija.

„U cilju zaštite od širenja korona virusa, nadležni opštinski inspektori, pored redovnih kontrola rade pojačan nadzor u popodnevnim satima i u dane vikenda. Zato upozoravamo sve naše građane i privredne subjekte da poštuju mere zaštite od epidemije. Inspektori intenzivno obilaze sve ugostiteljske objekte, restorane, trgovine, kafiće kao i ostale subjekte, kako radnim danima tako i vikendom i u kasne večernje sate i za svako kršenje preventivnih mera preduzimaće se zakonom predviđene mere. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a s ciljem što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, navodi predsednik i komandant Štaba za vanredne situacije, Milivoje Dolović.

Inače, u opštini Lučani zabeležena su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Jedan pacijent je na bolničkom lečenju u Kragujevcu, a druge dve novozaražene osobe su članovi njegove porodice.

Lučani Info