U ovoj fabrici plate su već premašile državni prosek

Prosečne plate u Srbiji do kraja godine trebalo bi da dostignu prosek više od 600 evra, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim preduzeća „MB Namenska” Lučani i „Prvi Partizan” Užice su odavno prešli taj nivo.

Naime, preduzeće „Milan Blagojević” zapošljava 1.300 ljudi, pandemija se jeste odrazila na svetsko tržište, tako na poslovanje ovog preduzeća, ali zahvaljujući menadžmentu koji ume da usmeri, prepozna i organizuje, situiacija je veoma povoljna.

Zoran Babić, predsednik Samostalnog sindikata u fabrici „Milan Blagojević – Namenska” iz Lučana, Foto: GZS

„Mnogi ne praštaju uspeh i ne vole uspešne, ali mi kad imamo redovnu platu, kad imamo posao, kad nam se mili da dođemo na svoje radno mesto, koje je bezebedno i za naše zdravlja na radu, kad neko brine o našoj porodici, mi onda sa poštovanjem izgovaramo ime našeg generalnog direktora, koji stoji iza, a i ispred svega, prema tome Radoš Milovanović je zaslužan za uspeh našeg preduzeća”, kazao je Zoran Babić, predsednik Samostalnog sindikata u fabrici „Milan Blagojević – Namenska” iz Lučana.

Babić je dodao da oni koji su privrednici znaju šta znači isplatiti platu i voditi računa o 1300 duša, odnosno porodica, i kako to sve obezbediti.

„Preduzeće „Milan Blagojević” u prethodnom periodu beleži uspeh u poslovanju i naše zarade su bile iznad prosečne republičke oko 12.000”, kazao je on.

Zoran Stanić, predsednik Samostalnog sindikata „Prvog Partizana”, Foto: GZS

Preduzeće „Prvi Partizan” ima trenutno oko 1630 zaposlenih, bilo je tu dosta problema tokom pandemije kovida, ali imajući u vidu da su radnici shvatili da treba da zaštite sebe, porodicu i preduzeće. Uposlenost ova firma ima u procentu 100%. počela je vakcinacija, tako da jeviše od 50% zaposlenih imunizovano.

„Preduzeće „Prvi Partizan” je najuspešnije preduzeće odbrambene industrije Srbije, koji ima prosek zarade u visini od 80 do 90 hiljada zavisno od meseca, tako da taj trend u narednom periodu ide uzlaznom linijom imajući u vidu da su potraživanja za našim proizvodom mnogo veća nego što su kapaciteti. A naš najveći kupac je Amerika, najviše ide spotska i lovačka municija i ova zemlja je prepoznala kvalitet i cene koje „Prvi Partizan” ima”, zaključio je Zoran Stanić, predsednik Samostalnog sindikata „Prvog Partizana”.

Lučani Info / GZS