Udruženje “Naše Dragačevo” uručilo i drugi deo bratske pomoći porodici Plazinić iz Guberevaca, sa četvoro dece

Nakon prve akcije bratske pomoći porodici Plazinić, slabijeg imovnog stanja sa 4 dece iz Guberevaca, od 26. avgusta i javljanja velikog broj naših sugrađana, prijatelja, saradnika i članova iz Guče, Čačka, Lučana, Velesa i Goračića, podstaknut je nastavak akcije pomoći ovoj porodici.

Prikupljena pomoć sastoji se od nove i polovne dečije garderobe svih tipova (zimske i letnje), garderobe i obuće za odrasle, sredstava kućne hemije, sredstava lične higijene, slatkiša i grickalica..

Porodica Momira Plazinić ima četvoro dece, ćerku Mladenu od 11 godina, sina Mladena od 7, sina Nikolu od 4 godine i ćerkicu Nikolinu od godinu dana.

Izdržavaju se od rada u nadnici i prihoda sa skromnog imanja. Žive u veoma teškim uslovima, bez kupatila i sanitarnog čvora.

Devojčica Mladena je odličan đak osnovne škole u Goračićima sa svim peticama (sada peti razred), dok je Mladen ove jeseni krenuo u prvi razred osnovne škole.

I pored teških uslova života i ovog puta predstavnici Udruženja koje je uručilo pomoć dočekani su i ispraćeni srdačno, sa osmehom, toplom i lepom rečju od Plazinića.

Apelujemo i ovog puta i nadamo se da ćemo uspeti da pronađemo ljude dobre volje koji bi značajnije pomogli Plazinićima, pre svega da bi prizidali i opremili kupatilo, koje im je preko potrebno. Pozdravljamo i napore MZ Guberevci da se ovaj problem reši.

Ovo je druga akcija ovog tipa od strane Udruženja, sa kojima će nastaviti još intenzivnije u daljem radu. Moguće je da postoje porodice koje se nalaze u sličnim ili još težim uslovima života pa ovom prilikom Udruženje poziva prijatelje da im ukažu na njih kako bi u skladu sa trenutnim mogućnostima, koje nisu velike, našli način da pomognu.

Udruženje se zahvaljuje svim članovima i prijateljima koji su bili donatori ove akcije bratske pomoći porodici Plazinić.

Lučani Info / Radio D