Uprkos epidemiji korona virusa namenska industrija u Lučanima ostvarila odlične rezultate: Otvaraju se nova tržišta u Indiji, Saudijskoj Arabiji i Indoneziji, a u proizvodnju ulaže četiri miliona evra

I pored epidemije korona virusa namenska industrija u opštini Lučani radi bez pauze. U preduzeću „Milan Blagojević – Namenska“ AD uposleni su svi kapaciteti, od 1350 zaposlenih oko 100 radnika je na dnevnom nivou odsutno sa posla, ali izvršena je reorganizacija pa proizvodnja ne trpi.

„Aktivno se radi na ugovaranju novih poslova i realizaciji postojećih. Posebnu pažnju poklanjamo izvozu naših proizvoda i obradi tržišta u Evropi, Indiji, Saudijskoj Arabiji, Maleziji, Indoneziji, Izraelu. Kada je reč o evropskim državama prvenstveno su to zemlje u okruženju : Rumunija, Bugarska i Bosna i Hercegovina , zatim Italija , Austrija, Belgija, Slovačka.

Kvalitetom proizvoda, poštovanjem rokova isporuke i cenom, koji čine tri faktora od presudnog značaja za sklapanje ugovora , mi smo pridobili sva ova tržišta u veoma jakoj konkurenciji. I u vreme korone mi moramo da sačuvamo poverenje inostranih kupaca u preduzeće „Milan Blagojević „ i naše proizvode. To je naš glavni zadatak i u buduće , kao i sada“, rekla je za RINU Milka Jovanović Božić referent za odnose sa javnošću u preduzeću „Milan Blagojević – Namenska“ AD .

Lučani Info / RINA