Vanja Udovičić posetio Lučane: Uskoro se očekuje završetak sportske hale

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, posetio je Lučane i tom prilikom obišao sportsku halu, koja će nakon niza godina, konačno biti završena.

“Zajedničkim snagama sa lokalnom samoupravom, ministarstvo će pomoći konačnu izgradnju hale koja je omladini u Lučanima izuzetno potrebna. Želimo da to bude savremena hala sa grejanjem, ali i sistemom za hlađenje kako bi se tu mogle obavljati sve sportske aktivnosti u svako doba godine”, izjavio je Udovičić.

On je prilikom posete Dragačevu istakao planove koje Ministrastvo omladine i sporta ima za mlade ovog kraja.

“Želimo da pomognemo lokalne sporstke klubove. Iako je fudbal dominantan, ne smemo zaboravti uspešne karatiste, ribolovce i šahiste, pa ćemo najpre infrastrukturno obezbediti karate klub, a zatim i ostale. Prevashodan cilj je dobrobitih mladih, a to i ćemo postići kroz otvaranje kancelarije za mlade i stvaranje konkretne mreže za razvoj omladinskog sektora, kako bi i dragačevska omladina imala priliku da što kvalitetnije i konstruktivnije provede svoje vreme ovde”, rekao je Udovičić.

 

Ministar Udovičić obišao sportsku halu u Lučanima

 

Dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, potvrdila je i predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić.

“Ova poseta je odavno planirana, kako bi se ministar i lično upoznao sa svi onim što predstavlja problem našoj omladini i sportistima. Završetak sportske hale, postavili smo kao jedan od ključnih prioriteta i već se dogovorili da za manje od mesec dana se ponovo sastanemo i konkretizujemo završni plan, kad su u pitanju finansije, ali i sve ostalo. Mnogo toga je urađeno za taj objkekat, do sad je uloženo preko 100 miliona evra, a očekujemo pomoć države i za finiširanje”, istakla je Vesna Stambolić.

 

Vredni pokloni za osnovce u Kaoni i Goračićima

U Dragačevo ministar nije stigao praznih ruku, pa je priklikom obilaska osnovnih škola u Kaoni i Dragačevu, donirao sportsku opremu.

“Moramo jačati svest mališana o tome koliko je bitno da se bave sportom, a to ćemo im najbolje pokazati ukoliko im stvorimo bolje uslove. Za njih smo obezbedili golove, koševe, mrežu za odbojku i lopte, i na taj način omogućili da ne oskudevaju za većim školama, kad su u pitanju časovi fizičkog vaspitanja”, kazao je Udovičić.

 

Zamenik predsednce opštine Lučani, Milivoje Dolović, naglašava da je lokalna samouprava konačano imala priliku da pokaže ministrastvu koliko se zaista ulaže u seoske škole i sportske objekte.

“Donacija u vidu sportske opreme pre svega ovim školama puno znače jer smo našim osnovcima pružili bolje uslove za obrazovanje i sport kakve imaju njihovi vršnjaci u većim sredinma. Ministar Udovičić izrazio je razumevanje pri obilasku sportske hale u Lučanima za potrebne radove koji treba da se završe početkom iduće godine, kako bi opština dobila jedan velelepni objekat . Opštna Lučani će nastaviti da ulaže u sport što govori i podatak da se budžet za sport u prethodne četiri godine udvostručio”, rekao je Dolović.

GZS