Veće preusmerilo sredstva za plaćanje neizmirenih obaveza

Sednica Opštinskog veća održana je danas u Lučanima. Na dnevnom redu sednice našlo se razmatranje predloga rešenja o preusmeravanju budžetskih sredstava na izmirivanje neplaćenih obaveza najpre za dodatne radove tokom rekonstrukcije dečijeg vrtića “Naša radost”. Takođe, izvšeno je i preusmeravanje sredstava za izmirenje obaveza za privremene i povremene poslove za povećan obim posla pri upisu u matične knjige, kao i za legalizaciju objekata na teritoriji opštine Lučani, za aktivnosti JKP “Komunalac” i za izmirenje obaveza za javnu rasvetu naseljenih mesta opštine.

Veće je donelo odluku o izmeni finansijskog plana i programa FK “Dragačevo”Guča u delu koji se odnosi na vraćanje sredstava koja nisu korišćena po predviđenom planu i korišćenju drugog dela sredstava od oko 220 hiljada koja se uklapaju u zakonske okvire plana. Veće je na sednici izvršilo i izmene članova Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima.

Na ovoj sednici, razmatran je i odbijen zahtev grupe građana za ukidanje fiksne naknade od 150 dinara koju naplaćuje JKP “Komunalac”Lučani.