Večeras stupaju na snagu nove mere

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani na telefonskoj sednici održanoj 16.11.2020. godine razmatrao je stanje na teritoriji opštine Lučani usled širenja zarazne bolesti COVID 19 i doneo sledeći :

Z A K Lj U Č A K

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije od utorka 17.11.2020. do 1.12.2020. godine radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih objekata, kladionica, kockarnica i drugih objekata u kojima se priređuju igre na sreću, izuzev radnog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi u periodu od 21 čas do 5.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Opštinski štab još jednom ukazuje u interesu građana, da je najvažnije da izbegavaju rizična okupljanja i da u svakoj prilici, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru nose zaštitnu masku i održavaju propisanu distancu.

Opštinski štab podseća na zakonsku obavezu i odgovornost poslodavaca da se pridržavaju svih propisan mera vezanih za dezinfekciju objekata i nošenje zaštitnih maski, kao i da prate zdravstveno stanje zaposlenih i da blagovremeno reaguju u slučaju pojave simptoma ili sumljivih kontakata, preduzmu se sve mere koje su propisane.

O kontroli primene propisanih mera staraće se inspekcijske službe.

Zaključak stupa na snagu od 17.11.2020. godine.

Lučani Info