Većnici usvojili plan rada Turističke organizacije „Dragačevo”

Na 59. sednici opštinskog veća razmatran je i usvojen program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva za grad Čačak i opštine Lučani i Gornji Milanovac za 2021. godinu.

Većnici su dali saglasnost na program rada Turističke organizacije opštine Lučani u kome su navedene promotivne aktivnosti, saradnja između privrednih i drugih subjekatau cilju unapređenja i promocije turizma. Programom rada za 2021. godinu predviđena je edukacija i usavršavanje zaposlenih u turizmu, izrada novog promotivnog materijala, kontinuirana promocija, prisutnost na sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu. Planom je predviđena i izrada promotivnog filma, izrada desetogodišnjeg plana aktivnosti, obeležavanje turističkih lokaliteta, kao i organizovanje promocije Dragačevskog sabora trubača u velikim turističkim centrima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Članovi veća su razmatrali i izveštaj republičkog hidrometereološkog zavoda o funkcionisanju sistema odbrane od grada na teritoriji radarskog centra „Užice“ u protekloj godini. U izveštaju se navodi da je tokom prošlogodišnje sezone bilo 23 dana pod protivgradnim dejstvom, pri čemu je utrošeno ukupno 805 raketa. Najobimnije protivgradno dejstvo sprovedeno je 2. jula kada je za odbranu sedam lokalnih samouprava utrošeno čak 115 raketa. Opština Lučani je u 2020. godiniraspolagala sa 200 protivgradnih raketa. Uklonjeni su i svi postojeći nedostaci na protivgradnim stanicama i obezbeđena dodatna novčana sredstva za rad strelaca u prošloj godini, navodi se u izveštaju koji je Veće usvojilo.

Opštinsko veće je na ovoj sednici usvojilo i prve izmene i dopune osnivačkog akta JKP „Duboko“ Užice, zatim pravilnik o izmenama vezanim za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama, kao i javno obaveštenje kojim se pozivaju sportske organizacija iz opštine Lučani za sufinansiranje godišnjih programa u oblasti sporta.

Lučani Info