Veličići će i praznike provesti na zgarištu porodične kuće: Teška sudbina dragačevske porodice, ponovo kreću od nule u sedmoj deceniji

Porodica Veličić ove godine praznike će dočekati sa tugom i suzama, jer nakon požara koji ih je zadesio pre mesec dana samo im je to ostalo od njihovog porodičnog ognjišta, prenosi RINA.

Vatrena stihija odnela je sve ono što su godinama poštenim radom i sa velikom mukom stvarali u dragačevskom selu Kaona i sada zavise od dobre volje drugih ljudi.

„Spavamo kod kćerke u Samailima, a onda svako jutro se vraćamo na zgarište. To je naša kuća i pokušavamo da popravimo koliko možemo. Najvažnije je da smo svi živi i zdravi, ali teško je kad vidite da sav vaš rad i godine ulaganja nestanu za samo dva sata“, rekao je Dragoslav Veličić za RINU.

Dragoslav na zgarištu nekadašnjeg doma, Foto: RINA

Božić će ove godine dočekati drugačije, nego što je to bilo ranijih godina, ali se ipak raduju ovom velikom prazniku. Sa verom u Boga, ali i u dobre ljude, nadaju se da će izaći iz ove jako teške situacije.

Ono što još više otežava jeste činjenica da je u požaru izgorela i stolarska radionica koja je Veličićima bila jedini izvor prihoda, sav alat i materijal.

„Ništa ovo nije dobijeno, sve smo sa mukom stekli, pa ćemo ponovo i u ovim godinama morati početi od nule. Neće nam biti prvi put, ali smo se ipak nadali da ćemo ovo poznije životno doba bar malo odmoriti. Imamo kćerke i unučicu i one nam daju vetar u leđa, pa ćemo se i dalje boriti“, priča kroz suze Pera Veličić.

Tačan uzrok požara se još uvek ne zna, ali se pretpostavlja da je vatru prouzrokovao zapušen odžak. Izgorelo je im je sve – od prozora, nameštaja, radionica, pa čak i zidovi. Zima samo što je počela, pa se ovi pošteni ljudi piatju kako će je prezimiti.

Lučani Info / RINA