Vučić domaćin 60. Sabora trubača u Guči?

Postoji velika mogućnost da će predsednik Srbije Alndar Vučić ove godine, biti domaćin jubilarnog 60. Sabora trubača u Guči, koji će biti održan od 6. do 9. avgusta. To je, kažu Dragačevci, njihova velika želja, a sa druge strane, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović navodi za portal Info-lider će se narednih dana sastati sa predstavnicima Vlade, gde će biti precizirane pojedinosti oko ovog festivala.

On je istakao da bi, ukoliko predsednik bude domaćin, to bila velika čast za njega lično, ali i žitelje Dragačeva.

Naravno, sada ne mogu da to potvrdim, znaćemo u narednih petnaest do dvadeset dana, kada će, takođe, biti poznata imena učesnika i izvođača, kao i kompletan program . Važno je da će ipak Sabor biti održan u avgustu, budući da je zbog korona virusa donedavno sve bilo neizvesno – kazao je Dolović, podsetivši da je prvobitno, zbog kovida-19, bio planiran za oktobar.

Prema njegovim rečima, predtakmičenja će biti održana u skraćenom vremenskom periodu i formatu, a finale za majstora trube se vraća na stadion. Oni će kasnije nastupati u crkvenoj porti gde je, zbog poplave, bina bila postavljena prošle godine.

Naša očekivanja su da će oko 300 hiljada ljudi, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, posetiti Guču za četiri dana trajanja Sabora – naglasio je prvi čovek opštine Lučani.

Lučani Info / Info-lider