Vučić: Posebna pažnja namenskoj industriji

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je građanima Lučana da želi da za taj kraj učini mnogo više nego do sada, a da će posebna pažnja biti poklonjena namenskoj industriji.

“Naša je namera i posebno hoćemo da jačamo namensku industriju. Tu imamo tržište i imaćemo ga za 20 godina zagarantovano. Zato hoćemo tu bazu da ojačamo, a i Lučani će imati više prihoda, od kojih će moći da rešavaju svoje infrastrukturne probleme”, rekao je Vučić u razgovaru sa žiteljima te opštine.

Kako je rekao, država je dala 4,4 miliona evra za fabriku “Milan Blagojević”, jer želi da osavremenjavanje fabrike, da bismo, kaže, mogli da pratimo svet.

Izvor: Tanjug

“U naredne dve godine daćemo i mnogo više, jer želimo da bude snažnija i jača, da može da zaposli ljude, da se robotizuje, jer mi sa proizvodima te fabirke nemamo problema na tržištu. Hoćemo da ta fabrika bude motor razvoja i ulagaćemo dodatno novac”, rekao je Vučić.

On je rekao da je srećan što je u Lučanima, kao i zbog toga što ga je u mestu Kotraže u toj opštini samo pola sata ranije dočekalo 1.000 ljudi.

“Nisam verovao da je to moguće, jer znam da su ih drugi obilazili govorili najgore gadosti i uvrede protiv nas – samo glasajte za nas, da smenimo ove, pa će sve da cveta”, rekao je Vučić.

Podvukao je da je država u izgradnju nasipa na reci Bjelici u Lučanima uložila 3,5 miliona evra, čime su žitelji i privredna zona zaštićeni, i dodao da su građani mogli da osete da država brine o njima.

Ispričao je da je posle poplava, kada se planirala izgradnja nasipa, razgovarao sa vlasnicima kompanija koji su hteli da napuste Lučane, koji su mu rekli da se ne ljute na njega, jer vide da se trudi, ali da od nasipa “nema ništa”.

Međutim, on ih je zamolio da ostanu još godinu dana, pa da onda kažu da li su dobili išta od onoga što su tražili.

“Niko nije verovao kada sam to govorio, a nasip je izgrađen. U roku od mesec dana stižu jos četiri pumpe, sve se završava i više nikada nećete imati takve problema sa Bjelicom”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Ukazao je da nije zadovoljan razvojem putne infrastrukture, koja će morati da bude mnogo bolja.

Naveo je da će u narednih mesec i po dana doći ponovo u Lučane, da ragzovara sa građanima i da rešava probleme.

To je, kaže, moguće, jer sada ima novca u budžetu.

Ponovio je da po prvi put, treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu, da je gotovo prepolovljen javni dug.

“To će ljudi polako da osećaju, biće penzije i plate sve više. Nizak javni dug je važan zbog naše dece, da oni ne moraju da vraćaju ono što smo mi uprksali i da žive u skladu sa onim što će zaraditi”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, dovoditi investitore i otvarati fabrike, moguće je samo ako postoji uređen budžet i višak u budžetu.

“Pre oko 10 godina, kada smo formirali stranku u Lučanima, rekli su mi da žene vole da glasaju za Tadića, jer eto, on je lepuškast. Tada sam rekao da to znači da naša politika nije dovoljno dobra, jer žene ne glasaju za lepuškaste već traže odogovrnost, ozbiljnost”, naveo je Vučić.

Kao i u Kotraži ponovio je da je za nas najveći problem Kosovo, a posebno namera Prištine da formira tzv. vojsku.

On kaže da poteze Prištine više uopšte ne može da razume, čak ni gledano iz njhovog ugla, ali i da deo sveta koji ih je priznao nije nama naklonjen i sutra će podržati formiranje vojske ili će ćutati.

“Za njih ima dva pitanja – pravno i suštinsko. U pravnom smislu – gde to piše da imate pravo na kosovsku vojsku? A ja ću reći gde eksplicitno piše da ona ne sme da postoji – u Rezoluciji 1244, član 9, tačka b – sve oružane formacije na Kosovu moraju da budu razoružane. Na to neće biti odgovara, ima da kažu da su se promenile stvari na terenu od kada su proglasili nezavisnot. Ali, šta ih briga oni imaju silu a na nama je da gledamo kako da se izvučemo ispod kamena a da sačuvamo šta se može sačuvati”, rekao je on,

A drugo pitanje je , kaže on, šta će vam ta vojska, protiv koga je uperena, za koje namere je formirate.

“I onda shvatite da sve to rade protiv srpske države i srpskog naroda. Nisam od onih koji voli da izgovara teške reči, niti ću, ali vas molim da znate da ću dati sve od sebe da sacuvam mir. Ispod mog umerenog tona ne krije se ni strah, niti slabost, već razum i potreba da zemlju sačuvamo i razvijamo”, rekao je on.

Zahvalio je građanima Lučana što su pružali podršku SNS i reformama koje se sprovode, dodajući da će u Srbiji biti sve bolje i sve lakše.

“Mnogi su hteli u Srbiji povratak na staro, da mogu da pljačkaju”, ukazao je predsednik i poručio da ne priznaje ulicu.

“Priznajem narodnu volju na izborima i ja sam uvek spreman za izbore, ali za nemire i nerede nisam”, porčio je Vučić.

On je rekao i da neće da se dodvorava i obećava, jer to mogu oni koji nisu ozbiljni i koji ništa ne razumeju.

“Za mene nije ni lako, ni lepo, za nas predstoji težak posao da sve ono sto smo obećali sprovedemo u delo. Vama hvala i u nedelju glasajte po savesti”, rekao je Vučić.

On je naveo i da je u Abu Dabiju bio na sastanku gde se govorilo o tehnološkom razvoju i naveo da će za 20 godina veštačka inteligencija pregaziti ljudsku.

“Danas su jedan prema jedan ljudska i veštačka inteligencija”, rekao je i dodao da će taj odnos za pet do 10 godina biti jedan prema milion u korist veštačke inteligencije i mašine će biti pametnije od nas.

On je istakao da se ceo svet menja, ceo poslovni ambijent i da Srbija mora da gleda napred kako ne bi zaostajali za svetom.

Ukazao je da Srbija malo toga ima u izobilju, a posebno da imamo malo dece kojoj nismo uspeli ranije da obezbedimo budućnost.

Zato je apelovao da se pomogne majkama sa troje i četvoro dece, kao i da se vidi šta opština za njih može da učini.