Vulin: Odbrambena industrija Srbije je naš strateški interes

Odbrambena industrija Srbije je prošle godine ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska preduzeća „Milan Blagojević – Namenska” u Lučanima.

„Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz više od šeststo miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija”, rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je istakao da Odbrambena industrija Srbije kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja, i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije.

„Ona postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, i naravno, zbog tehnološkog razvoja”, rekao je Vulin.

Preduzeće „Milan Blagojević” i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju i da, zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu, naveo je Vulin i ponovio da je Odbrambena industrija naš strateški interes.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *