Za 2019. godinu zvanje najboljeg sportskog radnika u opštini Lučani pripalo je Mirku Mijatoviću iz Lučana

Mirko Mijatović rođen je 1971. godine. Popularni “Mijat” neraskidivo je vezan za fudbal gotovo četiri decenije, još od perioda kada je kao dete počeo da trenira u Fudbalskom klubu “Mladost” iz Lučana, pa sve do današnjih dana kada je trener u Fudbalskom klubu “Jedinstvo” iz Puhova.

Kao sportista među stativama proveo je više od 20 godina. Najpre je veoma uspešno prošao sve mlađe selekcije u Fudbalskom klubu “Mladost”, a tokom seniorske karijere pored prvog tima Mladosti, u našoj zemlji nastupao je za Dragačevo iz Guče i Arsenal iz Kragujevca, dok je internacionalnu golmansku karijeru gradio u kiparskom Aspisu. Takođe, uporedo sa velikim, bavio se i malim fudbalom, gde je učestvujući na velikom broju turnira u našoj zemlji, osvojio značajan broj pojedinačnih i ekipnih priznanja.

Nakon igračke karijere, ostao je u sportu i posvetio se trenerskom poslu. Prvu ulogu trenera imao je 2013. godine u FK “Bratstvo” iz Dljina, sa kojim je već u narednoj sezoni ostvario najveći uspeh u istoriji ovog kluba izborivši plasma u viši rang takmičenja – Okružnu ligu. Ovaj trenerski uspeh preporučio ga je svom matičnom klubu FK “Mladost” koji je pri formiranju svoje filijale LFK Mladost, poverenje na trenerskoj klupi upravo ukazao Mirku Mijatoviću. Odmah u prvoj sezoni 2015-2016, ekipa nadmoćno osvaja prvo mesto i obezbeđuje plasma u Okružnu ligu.

U proleće 2019. prelazi u FK “Jedinstvo” iz Puhova, gde ekipu sa dna Moravičke ogružne lige rezultatski stabilizuje i vraća u gornji deo tabele. U letnjoj pauzi između dva prvenstva, zajedno sa rukovodstvom, igrački i organizaciono podiže ceo klub na još viši nivo, što donosi odlične rezultate u veoma ozbiljnoj konkurenciji klubova koji dolaze iz znatno većih opština i gradova. Na kraju jesenjeg dela prvenstva 2019-2020, Jedinstvo je osvojilo visoko drugo mesto u konkurenciji 16 klubova, kao jedini tim bez poraza, sa 10 pobeda i 6 nerešenih rezultata. Nadamo se da će u narednoj godini njegovo lično napredovanje i napredovanje njegovog kluba biti krunisano osvajanjem prvog mesta i plasmanom Jedinstva u viši rang takmičenja, Zonu Zapad.

Pored angažovanja u sportu, Mirko Mijatović je zaposlen u Preduzeću “Milan Blagojević-Namenska” u Lučanima, oženjen je i ima troje dece.

Lučani Info / Radio D