Zagrmele dragačevske trube usred Istre: Održana promocija čuvenog dragačevskog Sabora trubača u Hrvatskoj

Sabor trubača u Guči tradicionalno je zakazan za sredinu avgusta u dragačevskoj prestonici limenih instrumenata. Zvuci trube stigli su do Hrvatske i samo još jednom dokazali da muzika briše sve granice i razlike, prenosi RINA.

Predstavnici Turističke organizacije “Dragačevo” posetili su Istru u okviru studijskog putovanja koje je organizovala Turistička organizacija regije Zapadna Srbije, a oko 25 članova ove regionalne organizacije posetilo je Pulu, Umag, Rovinj i Nacionalni park Brione.

“Nadam se da ćemo i dalje nastaviti uspešnu saradnju sa TO Umag i usvajati njihove modele razvoja turizma, naročito seoskog turizma koji akcenat stvalja na domaću proizvodnju i njenu promociju kroz turizam”, rekla je za RINU Aleksandra Mitrović direktor TO “Dragačevo”.

Već nekoliko godina unazad traje saradnja sa Turističkom organizacijom Umaga, koja se zasniva na promociji i razmeni iskustava iz prakse. Ovu priliku predstavnici TO”Dragačevo” iskoristili su za najavu i promociju predstojećeg 61. Dragačevskog sabora trubača.

Lučani Info / RINA