Zaharova uživala u kupusu u „Dragačevskim horizontima“

Opština Lučani skupštinskom odlukom osnovala Privredno društvo „Dragačevski horizonti“, koje je za dane Sabora opravdalo neophodnost svoga postojanja. Naime, tokom svih saborskih dana restoran i Dom trubača funkcionisali su besprekorno, a usluga i cene bile su prilagođene svačijem džepu.

Direktor ovog ugostiteljskog objekta Milomir Bešević, u izjavi za Glas zapadne Srbije kazao je da su puno truda i rada uložili kako bi ovaj objekat bio reprezentativan, sa što kvalitetnom uslugom.

 

 

„Želeli smo da ovom objektu pružimo potpuni izgled, iz tog razloga smo preuredili restoran, krenuli smo od početka, počevši od čišćenja, krečenja prizemlja sprata soba, nabavke stoljnjaka nadstoljnjaka, posteljine, posuđa, kompletne nove opreme za kuhinju, restoranski deo i terasu“, rekao je Bešević i dodao da je zajedno sa osobljem radio na preuređenju mesec dana danonoćno.

 

Direktor ugostiteljskog objekta ,,Dragačevski horizonti", Milomir Bešević
Direktor ugostiteljskog objekta ,,Dragačevski horizonti”, Milomir Bešević

 

„Entuzijazam nas je držao do kraja, ovo je jedan veliki uspeh za sve nas koji radimo ovde, jer smo za veoma kratak period uspeli da spremimo lokal za Žikinu šarenicu koja je bila sedam dana pre Sabora trubača, kao i za ovaj 58. Dragačevski sabor“, naveo je Bešević.

Ono što je veoma zanimljivo za ovaj objekat je to što su za vreme sabora imali dosta niže cene hrane i pića za razliku od drugih ugostitelja. Bešević je rekao da svaki saboraš, meštanin i bilo koji gost sa strane koji dođe da treba da se opusti i uživa, jer je zbog toga i došao.

 

 

„Nama je bio cilj da naši gosti budu zadovoljni i da se uz pristojne cene provedu u našem lokalu, a samim tim i da sledeće godine dođu u naše ,,Dragačevski horizonti“. Kod nas se cene pića i hrane ne menjaju, iste su i pre i posle sabora“, rekao je Bešević.

Ovaj objekat je za dane Sabora ugostio najelitnije goste, pa čak i portparolku ruskog Ministarsva spoljnih poslova Mariju Zaharovu, koja je bila oduševljena domaćim specijalitetima.

 

 

„Što se tiče hrane, svima smo služili srpska tradicionalna jela, počevši od predjela, svadbarskog kupusa, pečenja jagnjećeg i prasećeg. Jedino što sam imao sreću da angažujem vrsnog kuvara Radoja Tadića koji sprema izvrstan svadbarski kupus, i verujte mi da svi oni koji su ga probali u našem restoranu imaju samo reči hvale. Sam dokaz je i gospođa Zaharova“, konstatovao je Bešević.

Bešević navodi da je u planu zaposlenje još nekoliko konobara i na unapređenje kuhinje na još bolji nivo.

 

 

13„Želimo da unapredimo objekat i da ga podignemo na viši nivo, što se tiče usluge. Centar za kulturu je obećao čim se dobije upotrebna dozvola za Dom trubača, što se očekuje krajem septembra ove godine, da će preduzeću ,,Dragačevski horizonti“, ustupiti na korišćenje ovaj objekat, iduće godine će nam ustupiti plivački bazen koji se nalazi u neposrednoj blizini, a zatim sukcesivno i sve ove sportske objekte počevši od igrališta i ostalih sportskih sadržaja koji su u planu da se izgrade, da se zaokruži ovaj sportski deo u Guči“, rekao je Bešević i dodao da se nada da će se uskoro raspisati i potpisati javna nabavka kako bi se nabavio potreban sadržaj koji bi krasio motel koji je u sklopu Doma trubača.

„Iskreno, nadam se da će se to rešiti na dobrobit svih građana i gostiju koji dolaze ovde i koji tek trebaju da nas posete“, rekao je Bešević.

Glas zapadne Srbije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *