Zalivali voće i povrće pa napravili kolaps: Dragačevci za sedam dana potrošili ogromne količine vode, bazeni ostali prazni i uvedene restrikcije

U poslednjih sedam dana došlo je do enormne potrošnje vode na teritoriji opštine Lučani, naročito kod korisnika vodosistema „Rzav” s tim u vezi oglasilo se Javno komunalno preduzeće „Komunalac Lučani”.

„Najveća potrošnja zabeležena je u naseljenim mestima podovčarskih sela Markovica, Dučalovići, Rtari, zatim Puhovo, Krstac, Đerać, Turica, Veles, Dragačica i Rasovac. Potrošnja vode je uvećana za oko 120 procenata i zbog toge ugrožen je rad sistema za vodosnabdevanje. Pojedina naseljena mesta su morala biti isključivana, jer su bazeni zbog izraženog zalivanja zasada voća i povrća, u kratkom roku bili prazni. Da bi svi korisnici uredno bili snabdeveni pijaćom vodom, apelujemo na sve potrošače da pijaću vodu koriste isključivo namenski, nikako za zalivanje voća i povrća. U protivnom, bićemo primorani da nastavimo sa isključivanjem naseljenih mesta gde je izražena velika potrošnja vode. Od ponedeljka 16. maja, kontrolu nenamenske potrošnje vode vrši komunana inspekcija u saradnji JKP „Komunalac Lučani“ Lučani. Lica koja budu neovlašćeno koristila vodu sa sistema „Rzav“ biće isključena i snosiće kaznene zakonske posledice”, kaže se u saopštenju.

Lučani Info / GZS