Završeni putevi u Negrišorima, Guči i Turici

Posle gotovo dva meseca radova završena je rekonstrukcija putnih pravaca u Negrišorima, putni pravac Negrišori – vrelo česma u dužini od 1,7 km čija je vrednost radova 10,2 miliona dinara.

Takođe, je potpuno rekonstruisan opštinski put drugog reda u dužini od 2,1 km selo Guča – Bojovac koji je ujedno i alternativni putni pravac ka putu Guča – Goracici, vrednost radova na ovom putnom pravcu iznosi 16 miliona. I MZ Turica posle završetka puta Turica – Matica brdo je dobila još 500 metara asfalta u deonici puta Turica – Bjelicki most čija je vrednost 3 miliona. Izvodjac radova je preduzeće Strabag iz Cacka i radovi su izvedeni na vreme i kvalitetno.

Predsednik opštine Milivoje Dolović kaže da su ovi radovi finansirani preko Puteva Srbije i veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Zoranu Drobanjaku za njegovu nesebičnu pomoć u rekonstrukciji puteva širom Dragaceva.

Dolović ističe da su završeni radovi na asfaltiranju puteva po sistemu 2:1. Putni pravac u Popovici u dužini od 2,7 km je u potpunosti završen, radi se na dva putna pravca u Milatovicima u dužini od 1,2 km kao i Krstacu i Donjoj Kravarici.

„Nažalost, zbog vremenskih prilika nećemo biti u stanju da završimo sve putne pravce u ovoj godini i da će se neki putni pravci raditi odmah na prolece iduće godine. Raduje me činjenica da je već do sada potpisano već 4 ugovora za asfaltiranje za iduću godinu po sistemu 2:1, ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da što više učestvuju u ovakvom sistemu asfaltiranja jer se time trajno rešava pitanje putne infrastrukture”, rekao je Dolović.

Lučani Info / GZS