Završeno prvenstvo Cebtralne Srbije u šahu – MLADOST IZ LUČANA POBEDNBIK

Posle osam dana i 11 odigranih kola, 21. septembra je završeno ekipno prvenstvo Centralne Srbije u šahu.

Prvo mesto je osvojila Mladost iz Lučana sa 27  meč bodova i 45 poena. Drugo mesto pripalo je Metalcu iz Gornjrg Milanovca  koji je imao 27 meč bodova i 40,5 poena. Treće mesto pripalo je Požegi sa 20 meč bodova i 41,5 poena.

Pobedničku ekipu činili su velemajstor Suat Atalik, internacinalni majstori Mihajlo Radovanović, Zoran Mijailović, Novak Pezelj, fide majstor Milorad Jevđović i majstorski kandidat Mladen Rajaković. Za Metalac igrali su velemajstori AleksandaM Moisenko, Zlatko Ilinčić, internacionalni mastori  Dragan Kojović, Vladan Rabrenović, Igor Solomunović i fide majstor Dragan Kovačević. Boje Požege branili su velemajstiri Dimitrios  Mastrovasilis, Milan Zajić, internacionalni majstori Miodrag Perunović, Nikola Marčetić, Dušan Radovanović i fide majstor Ivan Radivojević.

Na četvrto mesto plasirala se ekipa Rudara iz Kostolca sa 20 meč bodova i 36 poena. Slede VSK Sv. Nikolaj srpski, Sloga iz Petrovca na Mlavi, Radnički Vodovod iz Kragujevca, Aranjđelovački ŠK i Krušik iz Valjeva. Posednja tri mesta pripala su Progresu iz Pirota, Jasenici iz Smederevske Palanke i Šabačkom  ŠK. Oni su ispali u niži rang.

Prvenstvo je bilo zanmljivo i kvalitetno. Mladost je zasluženo pobedila i postala član Savezne lige Srbije. Imnali smo odlične uslove za igru i smeštaj u hotelu Cepter Drina u Bajinoj Bašti- kaže sekeretar Šahovskog saveza Centralne Srbije Milivoje Miliovojević.

M. Andrić / Lučani info