Završetak rekonstrukcije Srednje škole „Dragačevo” za mesec dana

Početkom marta ove godine započeta je rekonstrukcija Srednje škole „Dragačevo” u Guči vrednosti oko 275 miliona dinara, dinara, a završetak se očekuje do kraja ove godine. Izvođač radova je beogradska firma „Konkord vest”.

„Nažalost, ove godine su nas ponovo zadesile poplave u junu koje su omele radove i dovele do odlaganja roka završetka. Škola bi trebalo da bude gotova za nekih mesec dana, a trenutno se radi parterno uređenje i postavljanje behaton kocki kao i završni radovi unutar hale. Učionice i njihove rekonstrukcije kompletno su završene, kao i kompletna energetska efikasnost i zamene postojeće vodovodne i kanalizacione mreže. Takođe za zagrevanje škole prešlo se sa uglja na pelet. Urađena su i dva poligona sa sportskim rekvizitima kao i rasvetom”, kazao je predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović.

Predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović

Uređenje škole je bilo neophodno zbog velike poplave 2019, kada je voda u samom objektu bila preko 60cm. Inače, ovo je prva ozbiljnija rekonstrukcija objekta posle 1976. kada je izvršeno preseljenje u ove prostorije. Dolović navodi da je ostala zamena nastavničkog materijala i enterijera za sledeću godinu.

„Spremna je i projektno tehnička dokumentacija za rekonstrukciju osnovne škole u Lučanima, vrednosti 186 miliona dinara samo se očekuje ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja, a privodi se kraju i rekonstrukcija srednje škole u Lučanima”, navodi on.

Lučani Info / Radio D