Zorana Mihajlović obišla Opštinu Lučani

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je Opštinu Lučani i sa čelnicima Moravičkog okruga održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata važnih za ovaj kraj i celu Srbiju.

“Razgovarali smo o bitnim pitanjima za Lučane, pre svega o završetku izgradnje stambeno-poslovne zgrade na ulazu u opštinu. U periodu ispred nas mora biti rešeno pitanje ovog objekta, da se pronađe investitor i građevinska dozvola koja je izmenjena. Posebnu pažnju posvetićemo i traženju rešenja za crnu tačku na isključenju sa magistralnog puta za Lučane. Očekujem da uz pomoć „Puteva Srbije“ nađemo svrsishodno rešenje, jer je ovo sada nebezbedno”, rekla je ona.

Izgradnja poslovno – stambene zgrade u Lučanima započeta je 1992. godine. Za izgradnju zgrade izdata je građevinska dozvola, a investitor je bila tadašnja HI “Milan Blagojević” Lučani. Izvođač radova bilo je preduzeće “Hidrogradnja” Čačak, koje je na ime cene izvođenja radova dobilo odgovarajući broj poslovnih prostora u okviru zgrade. Objekat je građen do 1995. godine, kada se sa gradnjom stalo zbog nedostatka novčanih sredstava. U toku 2018. godine opština Lučani, u nameri da se reši problem završetka ove zgrade formirala je komisiju u koju su imenovani zaposleni iz Opštinske uprave i preduzeća “Milan Blagojević – Namenska”, kao pravnog sledbenika nekadašnje HI “Milan Blagojević.

“Nedopustivo je da u neposrednoj blizini centra opštine imamo jedan takav nedovršen objekat. Opština će preko svoje formirane komisije i uz pomoć Direkcije za imovinu pokušati da reši imovinsko – pravne i vlasničke odnose nad ovom zgradom, a kasnije svojim odlukama definisati način na kojima će se ona dodeliti zainteresovanom investitoru i u građevisnkom smislu završiti do kraja. Za čitav ovaj postupak imaćemo potpunu podršku Ministarstva građevine, saobraćaja i infarastrukture”, izjavio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Inače, sastanku ministrake Mihajlović sa čelnicima Moravičkog okruga prisustvovali su načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, direktor „Infrastruktura železnica“ Miroljub Jevtić, načelnici opštinskih uprava, kao i državni sekretari i pomoćnici ministarke.

Foto:RINA